Έφεση ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει ο εισαγγελέας κατά της απόφασης ιταλικού εφετείου που έκρινε αθώα την Αμερικανίδα φοιτήτρια Αμάντα Νοξ και τον πρώην σύντροφό της, Ραφαέλε Σολετσίτο, για τον φόνο της Βρετανίδας συγκατοίκου της, Μέρεντιθ Κέρτσερ, στην Περούτζια το 2007.

«Θα ασκήσουμε έφεση» δήλωσε τηλεφωνικώς στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο εισαγγελέας Τζουλιάνο Μινίνι. «Το (ανώτατο) δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα επικυρώσει την πρωτόδικη απόφαση ή εκείνη του εφετείου» εξήγησε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ιταλικό δικαστικό σύστημα, η εισαγγελία δεν μπορεί να καταθέσει την έφεση, μέχρι το δικαστήριο να εκδώσει επίσημη εξήγηση της απόφασής του, η οποία αναμένεται σε μερικούς μήνες. Η εισαγγελία θα προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, δηλαδή το ανώτερο δικαστήριο της χώρας. Την ίδια ώρα, η αδελφή του θύματος, Στέφανι Κέρτσερ, δήλωσε ότι η οικογένεια θα αναμένει τη γραπτή εξήγηση της ετυμηγορίας του εφετείου, με την ελπίδα οι δράστες να βρεθούν κάποια στιγμή.

«Όταν θα έχουμε στη διάθεσή μας τους λόγους που υπαγόρευσαν αυτή την απόφαση, τότε θα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αθωώθηκαν και να εργαστούμε προς τον εντοπισμό των υπευθύνων» είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση, το να μη γνωρίζουμε ακόμη τους δράστες και να γνωρίζουμε ότι υπάρχει κάποιος ή κάποιοι εκεί έξω που το έχουν διαπράξει το έγκλημα» είπε η ίδια.

Η Αμάντα Νοξ και ο πρώην σύντροφός της, Ραφαέλε Σολετσίτο, αποφυλακίστηκαν χθες, ύστερα από τέσσερα χρόνια στη φυλακή. Το εφετείο αναίρεσε την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της 24χρονης σήμερα Νοξ και του 27χρονου Σολετσίτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νοξ από το Σιάτλ και ο Ιταλός φοιτητής πληροφορικής Σολετσίτο είχαν ασκήσει έφεση επί της απόφασης του 2009, με την οποία είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία της, 21 ετών, Κέρτσερ από το Σάρεϊ, φοιτήτριας στο πανεπιστήμιο του Λιντς, στη διάρκεια σεξουαλικής επίθεσης υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ, όπως την είχαν περιγράψει οι εισαγγελείς, πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Μέρεντιθ Κέρτσερ είχε βρεθεί ημίγυμνη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τη Νοξ. Το σώμα της έφερε 43 μαχαιριές. Η νεκροτομή έδειξε ότι είχε προηγουμένως βιαστεί. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, η Νοξ και ο τότε σύντροφός της έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στη Μέρεντιθ, ενώ ο Ρούντι Γκεντέ, «βαποράκι» από την Ακτή του Ελεφαντοστού, της κρατούσε τα χέρια, επειδή η 21χρονη δεν ήθελε να συμμετάσχει σε ερωτικά παιχνίδια.

Ο Γκεντέ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών. Μετά την απόφαση του εφετείου, ο Γκεντέ παραμένει ο μοναδικός καταδικασθείς για τον φόνο, τον οποίο οι Aρχές που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν ότι διέπραξαν περισσότεροι από ένας δράστες. Η Νοξ και η οικογένειά της αναχώρησαν σήμερα από τη Ρώμη για το Σιάτλ, όπου διαμένουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης