Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της και να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, η οποία αποτελεί «πακέτο» με μια «διαδικασία ταχείας έγκρισης» αποφάσεων για το διμερές εμπόριο.

«Καλώ την Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίσει τη συμφωνία ΤΑΑ το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε να τα υπογράψω από κοινού», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Ομπάμα, σημειώνοντας πως μπορεί να βοηθήσει 100 χιλιάδες εργαζόμενους τον χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι του Δημοκρατικού κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων αρνήθηκαν να παραχωρήσουν στην αμερικανική κυβέρνηση τις διευρυμένες εξουσίες που ζητούσε προκειμένου να ολοκληρώσει γρήγορα μια συμφωνία ελευθέρου εμπορίου.

Στην πρώτη από τις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν με στόχο να επιταχυνθεί η διαδικασία για να ολοκληρωθεί η γιγαντιαία συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και 11 χωρών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού οι «αντάρτες» του κόμματος δεν ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που τους είχε απευθύνει νωρίτερα ο πρόεδρος. Η πρόταση απορρίφθηκε, με ψήφους 302 κατά έναντι 126 υπέρ.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας TPP είναι η βασική οικονομική προτεραιότητα που θέτει ο Μπαράκ Ομπάμα για το δεύτερο μισό της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι Δημοκρατικοί βουλευτές, ωστόσο, τήρησαν εμφανώς εχθρική στάση απέναντι σε μια νέα μείωση των τελωνειακών δασμών που, όπως λένε, θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών εργοστασίων.

Διαβάστε επίσης: Πλήγμα για Ομπάμα η καταψήφιση συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015, 22:28

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης