Εξελίξεις γύρω από την μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, 02:16
Εξελίξεις γύρω από την μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας
Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας, Μέχντι Τζομάα, ανακοίνωσε τα μέλη της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας, η οποία θα ηγηθεί της Τυνησίας έως ότου διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο Τζομάα διορίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός όταν ο ισλαμιστής, Άλι Λάραγεντ, παραιτήθηκε βάσει συμφωνίας που είχε συνάψει η πολιτική τάξη της χώρας, με στόχο της έξοδό της από την πολιτική κρίση.

Ο Τζομάα ανακοίνωσε τα ονόματα των Χακίμ Μπεν Χαμούντα και Μονγκί Χαμντί ως τους νέους υπουργούς Οικονομικών και Εξωτερικών αντίστοιχα. «Στόχος μας είναι να φτάσουμε στις εκλογές και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας και οικονομίας ώστε να βγούμε από αυτή την κρίση», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Εθνοσυνέλευση της Τυνησίας ενέκρινε το νέο σύνταγμα, μια κίνηση που φέρνει την χώρα ένα βήμα πιο κοντά προς την μετάβασή της στη δημοκρατία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών, ωστόσο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2014.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των διεθνών δανειστών για περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τον περιορισμό του ελλείμματος του προϋπολογισμού, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει τις αντιδράσεις των πολιτών που θα είχαν ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση μαζικών διαδηλώσεων, αναφέρει το Reuters κλείνοντας.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, 02:22