Ελ Σαλβαδόρ: Συνεχίζονται οι εκκενώσεις λόγω του ηφαιστείου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014, 07:40
Ελ Σαλβαδόρ: Συνεχίζονται οι εκκενώσεις λόγω του ηφαιστείου
Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ συνεχίζουν να εκκενώνουν τις περιοχές γύρω από το ηφαίστειο Τσαπαραστίκ στην ανατολική χώρα, απομακρύνοντας από αυτές εκατοντάδες κατοίκους, καθώς από το ηφαίστειο εξακολουθούν να εκλύονται τοξικά αέρια.

Ο υφυπουργός Υγείας Εντουάρντο Εσπινόζα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Σαλβαδόρ ότι παραμένει ο κίνδυνος από την εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα ή του διοξειδίου του θείου.

Ο Εσπινόζα επέκρινε τη διστακτικότητα των κατοίκων να απμακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη γύρω από το ύψους 2.130 μέτρων ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται 140 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας.

«Το διοξείδιο του άνθρακα είναι άχρωμο και άοσμο, συνεπώς οι άνθρωποι δεν μπορούν να το αντιληφθούν και εάν παραχθούν μεγάλες ποσότητες, είναι εύκολο να χάσουν τη ζωή τους», προειδοποίησε. «Όσο για το διοξείδιο του θείου, μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα κατά την εισπνοή του», πρόσθεσε ο Εσπινόζα.

Πάνω από 2.200 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις γύρω περιοχές την Κυριακή μετά την έκρηξη του ηφαιστείου αυτού, την πρώτη αυτού του μεγέθους έκρηξη τα τελευταία 30 χρόνια. Ωστόσο, μόνο 200 παραμένουν στα προσωρινά καταλύματα που διέθεσαν οι αρχές. Οι υπόλοιποι επέστρεψαν στα σπίτια τους.Διαβάστε επίσης Ελ Σαλβαδόρ: Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013, 15:16

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014, 07:51