Αναστάτωση προκάλεσε σε πτήση της ιρανικής αεροπορικής εταιρείας Kish Air ένας Έλληνας ιπτάμενος φροντιστής, ο οποίος επέμενε να αποκαλεί τον Περσικό Κόλπο ως «Αραβικό», προκαλώντας την οργή των Ιρανών επιβατών.

Ως αποτέλεσμα ο φροντιστής όχι μόνο απολύθηκε, αλλά και απελάθηκε από τη χώρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Έλληνας φροντιστής της πτήσης 7081 της Kish Air από Τεχεράνη προς το νησί Κις απελάθη εξαιτίας της απρεπούς και ανεύθυνης συμπεριφοράς του», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Μετανάστευσης και Αλλοδαπών, σύμφωνα με το Fars.

Οι Ιρανοί επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν όταν στον χάρτη της πτήσης που εμφανίστηκε στις οθόνες του εσωτερικού κυκλώματος τηλεόρασης του αεροσκάφους χρησιμοποιήθηκε ο όρος «Αραβικός Κόλπος» αντί του «Περσικού Κόλπου».

Τότε, ο Έλληνας φροντιστής αντέδρασε προειδοποιώντας ότι θα ζητήσει τη σύλληψη των επιβατών που διαμαρτύρονταν. Ύστερα από τη διαφωνία αυτή, ο φροντιστής κλήθηκε από το τμήμα Μετανάστευσης της αστυνομίας του Κις και ανακλήθηκε η άδεια παραμονής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ιρανοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ό,τι αφορά στην ονομασία του Κόλπου, και διαμαρτύρονται συστηματικά για τη χρήση του όρου «Αραβικός Κόλπος» που χρησιμοποιούν οι αραβικές χώρες της περιοχής, αντί του «Περσικός Κόλπος» που χρησιμοποιούν οι ίδιοι.

Ύστερα από το περιστατικό αυτό, ο Ιρανός υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι «οι πτήσεις των ξένων αεροπορικών εταιρειών που προέρχονται από αραβικές χώρες θα απαγορευτούν, εάν χρησιμοποιούν τον λανθασμένο όρο», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο υπουργός ζήτησε επίσης από τη διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας του Ιράν να αποστείλει «επίπληξη» στη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας Kish Air.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης