Ένας νεκρός και 34 τραυματίες στο ινδικό Κασμίρ έπειτα από βομβιστική επίθεση

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 16:10
Ένας νεκρός και 34 τραυματίες στο ινδικό Κασμίρ έπειτα από βομβιστική επίθεση

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και  34 άτομα τραυματίστηκαν σήμερα μετά από επίθεση με βόμβα στην πόλη Σριναγκάρ του ινδικού Κασμίρ. Όπως  δήλωσαν Ινδοί αξιωματούχοι, πρόκειται για την πιο αιματηρή επίθεση που γίνεται στην περιοχή μετά τις 5 Αυγούστου που το Νέο Δελχί ήρε το ειδικό καθεστώς της.

Ανάμεσα στους τραυματίες συμπεριλαμβάνονται  τρία μέλη της ινδικής παραστρατιωτικής αστυνομίας τα οποία και  μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τρία νοσοκομεία της πόλης ενώ ένας τραυματίας είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Νωρίτερα ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αστυνομίας της Σριναγκάρ, ο Β.Κ. Μπίρντι, ανέφερε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 14 τραυματίστηκαν κάτι που αναμένεται να διευκρινισθεί. 

Η κοιλάδα του Κασμίρ, στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και την διεκδικούν η Ινδία και το Πακιστάν, βρίσκεται σε αναβρασμό μετά την ανακοίνωση από το Νέο Δελχί ότι αφαιρεί από την περιοχή αυτή την αυτονομία που είχε για χρόνια.

Η Ινδία απέκλεισε την πρόσβαση στο Ίντερνετ και συνέλαβε χιλιάδες ανθρώπους στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης καταστολής που εξαπέλυσε, η οποία, όπως ανακοίνωσε, αποσκοπούσε στην πρόληψη της πρόκλησης ταραχών, ενώ οργανώσεις που αγωνίζονται κατά της κυριαρχίας της στην περιοχή πραγματοποίησαν επιθέσεις σε οικονομικούς μετανάστες από άλλα μέρη της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, 16:56