Εντοπίστηκαν «μαϊμού» κρασιά Βουργουνδίας

Εντοπίστηκαν «μαϊμού» κρασιά Βουργουνδίας
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε μία σπείρα που πουλούσε ως αυθεντικά ακριβά γαλλικά κρασιά κακής ποιότητας κρασί, η οποία με την απάτη αυτή είχε κερδίσει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ.

Τα μέλη της άλλαζαν την ετικέτα σε φιάλες κρασιού κακής ποιότητας κι έβαζαν μία που ανέγραφε Romanee-Conti, φημισμένο κρασί Βουργουνδίας,

Η αστυνομία συνέλαβε δύο ιταλούς εμπόρους κρασιού, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι ότι πούλησαν 400 πλαστές φιάλες Romanee-Conti και μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι πολλές ακόμη ενδέχεται να κυκλοφορούν στην αγορά. Οι γαλλικές εισαγγελικές Αρχές υποστηρίζουν ότι το δίκτυο χρησιμοποιούσε κερί για να κάνει τις πλαστές ετικέτες να φαίνονται παλιές και ότι το αποτέλεσμα ήταν τόσο επιτυχημένο που κάποιος που δεν γνωρίζει πολλά από κρασιά θα μπορούσε να εξαπατηθεί εύκολα.

Η έρευνα της γαλλικής αστυνομίας επεκτάθηκε, μάλιστα, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες περιλαμβανομένων της Βρετανίας και της Ιταλίας. Η Γαλλία ζήτησε την απέλαση των δύο Ιταλών - πατέρας και γιος - οι οποίοι συνελήφθησαν στη χώρα τους. Επίσης, πολλοί άλλοι έχουν συλληφθεί η ανακρίνονται.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2011, μία συσκευασία με 12 φιάλες από το συγκεκριμένο κρασί σοδειάς του 1990 πουλήθηκε σε δημοπρασία 215.121 δολάρια.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013, 01:06