Ιράν: «Εξαρτήματα» του Τραμπ είναι η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 22:54
Ιράν: «Εξαρτήματα» του Τραμπ είναι η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία

Την απόφαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), τονίζοντας ότι η Τεχεράνη συνεργάζεται με το όργανό του ΟΗΕ, επέκρινε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ενώ το Ιράν έχει το υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας με την ΙΑΕΑ, η έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο των Κυβερνητών αποτελεί ένα εντελώς μη εποικοδομητικό και απογοητευτικό βήμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμπάς Μουσαβί, σε σχετική ανακοίνωση.

Το Συμβούλιο των Κυβερνητών της ΙΑΕΑ, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι 35 χωρών, κάλεσε το Ιράν με την απόφασή του νωρίτερα σήμερα να σταματήσει να αρνείται την πρόσβαση της διεθνούς υπηρεσίας σε δύο ύποπτες πρώην εγκαταστάσεις και να συνεργαστεί πλήρως μαζί του, δήλωσαν διπλωμάτες που μετείχαν στη συνεδρίαση αυτή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε σήμερα τρεις ευρωπαϊκές χώρες, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία ότι εξυπηρετούν τους εχθρούς του Ιράν, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, συντάσσοντας μια απόφαση για το πυρηνικό πρόγραμμα κατά της Τεχεράνης.

«Πίσω από την πρόσοψη, οι Ε3 είναι εξαρτήματα του (Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ και (του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν) Νετανιάχου και δεν είναι σε θέση να νουθετούν το Ιράν», έγραψε ο Ζαρίφ στο Twitter.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, 22:54