Γαλλία: Έχουμε ταυτοποιήσει τον επικεφαλής των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016, 17:20
Γαλλία: Έχουμε ταυτοποιήσει τον επικεφαλής των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι
Οι γαλλικές αρχές ανέφεραν ότι έχουν ταυτοποιήσει τον επικεφαλής των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και γνωρίζουν ότι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος σκοτώθηκε από την αστυνομία, διαδραμάτισε μικρότερο ρόλο.

Νέα επίσημα έγραφα φέρνουν στο φως τις καταθέσεις του Μπερνάντ Μπαζολέ, επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής ασφάλειας, σε κοινοβουλευτική έρευνα που διεξήχθη την 24η Μαΐου, κεκλεισμένων των θυρών, αναφορικά με τις αντιτρομοκρατικές ενέργειες της Γαλλίας.

Ο κ. Μπαζολέ δεν έκανε γνωστή την ταυτότητα του προσώπου που οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν ο αρχηγός, ούτε αν αυτό το πρόσωπο ζει.

Ο Αμπαούντ χαρακτηρίστηκε αρχικά ως ο αρχηγός των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι που είχε ως αποτέλεσμα 130 νεκρούς.

«Είναι αλήθεια ότι ο Αμπαούντ ήταν συντονιστής, αλλά δεν ήταν ο αρχηγός», τόνισε ο κ. Μπαζολέ στην κατάθεση του. «Γνωρίζουμε ποιος είναι ο αρχηγός των επιθέσεων, αλλά θα παραμείνω διακριτικός σε αυτό το θέμα», σημείωσε.

«Έχουμε πλέον επαρκή γνώση για το οργανόγραμμα. Έχουμε κάνει πρόοδο σε αυτά τα θέματα και έχουμε ως εκ τούτου μια ιδέα για την ταυτότητα του αρχηγού», συμπλήρωσε.

Το κοινοβούλιο έδωσε στη δημοσιότητα συστάσεις της έρευνας την προηγούμενη εβδομάδα και δημοσίευσε την Τρίτη την πλήρη έκθεση.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016, 17:20