Γαλλία: Ο Πύργος του Άιφελ έγινε... ροζ!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 10:00
Γαλλία: Ο Πύργος του Άιφελ έγινε... ροζ!
Στα… ροζ φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη της συγκεκριμένης ασθένειας, που απειλεί κάθε χρόνο τη ζωή εκατ. γυναικών. Είναι η πρώτη φορά που η -ηλικίας 125 ετών- μεταλλική κατασκευή γίνεται... ροζ. Η φωταγώγηση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 20.30 το βράδυ της Τετάρτης, τοπική ώρα, με τη δήμαρχο της πόλης Anne Hidalgo και τον πρόεδρο της «Estée Lauder» Henk Van Der Mark να βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που πάτησαν το κουμπί για να ανάψουν τα φώτα.

Στο κέντρο ο πρόεδρος της «Estée Lauder» Henk Van Der Mark - Στα δεξιά του η δήμαρχος του Παρισιού Anne HidalgoΠύργος του Άιφελ (La Tour Eiffel):

  • Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Gustave Eiffel
  • Αποτελεί σήμα κατατεθέν της γαλλικής πρωτεύουσας και ένα από τα γνωστότερα κτήρια του πλανήτη
  • Έχει ύψος 325 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) και ζυγίζει 10.100 τόνους
  • Ήταν το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο μέχρι την κατασκευή του «Empire State Building» στη Νέα Υόρκη, το 1931
  • Έχει τρία επισκέψιμα επίπεδα, καθένα προσβάσιμο με σκάλες ή με ανελκυστήρα.
Είναι η πρώτη φορά που ο Πύργος του Άιφελ γίνεται... ροζΗ φωταγώγηση έγινε με πρωτοβουλία της γνωστής εταιρείας καλλυντικών «Estée Lauder», η οποία τα τελευταία χρόνια ηγείται της εκστρατείας κατά του καρκίνου του μαστού, με ανάλογες εκδηλώσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και της Αθήνας.

Σύμφωνα με το AFP, συνολικά 1.000 λαμπτήρες led, χρώματος ροζ, χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να αποδοθεί το μοναδικό αυτό θέαμα, που στόχο έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου.


Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 10:34