Γεμίζει άρματα μάχης η Αίγυπτος ενόψει απεργίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, 00:13
Γεμίζει άρματα μάχης η Αίγυπτος ενόψει απεργίας
Οι κατέχοντες την εξουσία στην Αίγυπτο στρατιωτικοί ανακοίνωσαν σήμερα πως θα αναπτύξουν περισσότερους οπλίτες και άρματα μάχης στη χώρα, με μία ανακοίνωση που εκλήφθηκε ως προειδοποίηση στα πολιτικά κινήματα που σχεδιάζουν μία πανεθνική απεργία κατά την επέτειο της ανατροπής του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι υποστηρικτές μίας ταχείας μετάβασης στην πολιτική διακυβέρνηση κάλεσαν τον κόσμο σε μαζικές συγκεντρώσεις και πολιτική ανυπακοή την 11η Φεβρουαρίου.

Το κυβερνών στρατιωτικό συμβούλιο εξέδωσε μία ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται πως θα στείλει περιπόλους σε όλη την επικράτεια, «προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια στα δημόσια, ιδιωτικά και κρατικά κτήρια».

Ο αντιστράτηγος Σάμι Ενάν, αρχηγός του γενικού επιτελείου, κάλεσε τους Αιγυπτίους «να προστατεύσουν την ασφάλεια και την σταθερότητα της χώρας μέσα από την εργασία και την παραγωγή», τονίζεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ΜΕΝΑ.

Παράλληλα και το ανώτατο όργανο των Σουνιτών «Αλ Άζχαρ» επέκρινε το κάλεσμα για πολιτική ανυπακοή, όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα Αλ Αχράμ, ενώ και ο επικεφαλής της Εκκλησίας των Κοπτών Χριστιανών Πάπας Σενούντα δήλωσε, κατά το ΜΕΝΑ, πως η πολιτική ανυπακοή στρέφεται κατά της θρησκείας.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, 00:13