Δεκάδες αντιπροσωπείες απ’ όλο τον κόσμο μετέβησαν σήμερα στη Ρώμη, για να παρευρεθούν στους εορτασμούς για την 65η επέτειο της ιταλικής δημοκρατίας, που συμπίπτει με τον εορτασμό για τα 150 χρόνια από την Ένωση της Ιταλίας. Για αυτό τον λόγο, η Ρώμη έχει μετατραπεί σε αληθινό φρούριο από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ογδόντα ξένες αντιπροσωπείες δίνουν το «παρών» στη στρατιωτική παρέλαση στην οδό των Φιόρι Ιμπεριάλι, που συνδέει την πλατεία Πιάτσα Βενέτσια με το Κολοσσαίο, ενώ 40 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων βρίσκονται στη Ρώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί και στρατιωτικοί κινητοποιήθηκαν για την προστασία των ξένων αντιπροσωπειών και τη φρούρηση των πρεσβειών, των πιο γνωστών ξενοδοχείων αλλά και δεκάδων μνημείων. Μάλιστα, μέχρι σήμερα το βράδυ στις 22:00, απαγορεύεται η πραγματοποίηση πτήσεων με ιδιωτικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Στο Κολοσσαίο έχει αναρτηθεί μια τεράστια ιταλική σημαία, ενώ με την παρέλαση των διάφορων στρατιωτικών σωμάτων, δόθηκε έμφαση στη συμμετοχή της Ιταλίας στις διεθνείς αποστολές για τη σταθεροποίηση και υπεράσπιση της ειρήνης σε διάφορα σημεία του κόσμου, από το Κόσοβο μέχρι το Αφγανιστάν.

Επίσης, εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε η καθιερωμένη επίδειξη του αεροπορικού, ακροβατικού σμήνους «Frecce Tricolori», που χρωμάτισε τον ουρανό της Ρώμης με τα τρία χρώματα της ιταλικής σημαίας: πράσινο, άσπρο και κόκκινο. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατά την άφιξή του στον χώρο της παρέλασης, έτυχε ανάμεικτης υποδοχής, καθώς πρώτα αμφισβητήθηκε από μια ομάδα συγκεντρωμένων πολιτών και στη συνέχεια επευφημήθηκε από υποστηρικτές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης