Οι Εργατικοί απορρίπτουν συνομιλίες με τη Μέι μέχρι να αποκλείσει την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 23:08
Οι Εργατικοί απορρίπτουν συνομιλίες με τη Μέι μέχρι να αποκλείσει την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία
Το Εργατικό Κόμμα δεν είναι έτοιμο να διεξαγάγει ουσιαστικές συνομιλίες με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό για τη μελλοντική πορεία της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., μέχρις ότου η Τερέζα Μέι αποσύρει από το τραπέζι την επιλογή ενός Brexit χωρίς συμφωνία ("no deal Brexit"), δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγο μετά την καταψήφιση της πρότασης μομφής ενάντια στην κυβέρνηση της Μέι.

«Σαφώς ο (ηγέτης των Εργατικών) Τζέρεμι Κόρμπιν είναι έτοιμος να συναντήσει την πρωθυπουργό, αλλά αν αναφερόμαστε σε ουσιαστικές συνομιλίες για τον τρόπο επίλυσης της κρίσης του Brexit...τότε το σημείο έναρξης για αυτές πρέπει να είναι ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία δεν αποτελεί επιλογή», τόνισε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Το εναλλακτικό σχέδιο των Εργατικών που βασίζεται σε μια τελωνειακή ένωση και μια ισχυρή συμφωνία ενιαίας αγοράς...αποτελεί τη βάση μιας εφαρμόσιμης εναλλακτικής λύσης και θα μπορούσε να έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο και είναι η σωστή συμφωνία για τη χώρα... αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μια τέτοια συμφωνία θα την στηρίξουμε», είπε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 23:09