Η Μαρί λε Πεν προηγείται του Σαρκοζί

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, 09:14
Η Μαρί λε Πεν προηγείται του Σαρκοζί
Η Μαρίνα λε Πεν, η ηγέτης της γαλλικής άκρας δεξιάς, 42 ετών, θα έλθει πρώτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα γίνουν την άνοιξη του 2012, μπροστά και από τον σοσιαλιστή υποψήφιο και από τον νυν πρόεδρο Σαρκοζί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Harris interactive», που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Λε Παριζιέν».

Η Μαρίνα λε Πεν διαδέχθηκε τον πατέρα της στην ηγεσία της άκρας δεξιάς στο μέσον του Ιανουαρίου κι αμέσως ρίχθηκε στην προεκλογική της εκστρατεία για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Τον περασμένο μήνα, από μία δημοσκόπηση του ινστιτούτου «CSA» έγινε φανερό ότι ποσοστό 59% των Γάλλων πολιτών δεν επιθυμεί ο Νικολά Σαρκοζί να θέσει του χρόνου υποψηφιότητα για την προεδρία της δημοκρατίας.

Παράλληλα προέκυψε ότι, στον πρώτο γύρο αυτών των εκλογών θα προηγηθεί -με ποσοστό 23%-28%- ο σοσιαλιστής Στρος Καν, εφόσον βέβαια είναι τελικά υποψήφιος. Δηλαδή, θα έπεται ο Σαρκοζί, ενώ τρίτη θα καταταγεί, με 18% των ψήφων, η λε Πεν.

Στην ίδια δημοσκόπηση φάνηκε ότι η λε Πεν μπορεί να περάσει στον τελικό γύρο το 2012, εάν δεν είναι τελικά υποψήφιος ο Σαρκοζί και τη Δεξιά αντιπροσωπεύσουν ένας εκ των Ζαν Λουΐ Μπορλό, πρώην υπουργός, Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος 'Ενωση Λαϊκού Κινήματος ή, τέλος, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.

Οι Σοσιαλιστές θα επιλέξουν τον υποψήφιο πρόεδρό τους φέτος το φθινόπωρο.

Η πρώην υποψήφια Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η κόρη του Ζακ Ντελόρ, Μαρτίν Ομπρί, κι ο πρώην γ.γ. του Σοσιαλιστικού κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, είναι δυνητικοί υποψήφιοι πρόεδροι σε αυτόν τον χώρο της γαλλικής πολιτικής σκηνής.

Όμως, γι’ αυτόν τον χώρο πάρα πολλοί προσβλέπουν στον Στρος Καν, που τελευταία δεν απέκλεισε να διεκδικήσει το φθινόπωρο το κομματικό χρίσμα για τις εκλογές σε περίπου 14 μήνες, που θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο δημοκρατίας της Γαλλίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011, 09:16