Σε απάντηση της αμερικανικής αποχώρησης  από τη συνθήκη για τους πυραύλους Μέσου Βεληνεκούς (INF) η Ρωσία ανακοίνωσε την ενίσχυση του επίγειου πυραυλικού της συστήματος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας,  θα ενισχυθεί το υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα Kalibr cruise, με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη των 500 χιλιομέτρων ως το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα σχέδια που ανακοινώθηκαν, με εντολή του προέδρου Πούτιν, θα βελτιωθούν οι ικανότητες των υπαρχόντων πυραυλικών συστημάτων αλλά θα δημιουργηθούν και νεότερα σε διάστημα δύο χρόνων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, «το επίγειο πυραυλικό σύστημα θα βελτιωθεί, αλλά και μακρύτερης ακτίνας δράσης θα δημιουργηθεί σε χρονικό διάστημα δύο χρόνων».

Τα αμυντικά αυτά μέτρα λαμβάνονται ως απάντηση στην ανακοίνωση της αμερικανικής απόφασης να αποχωρήσει από τη συμφωνία INF μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμφωνία απαγόρευε όλους τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς με ακτίνα δράσης από 500 ως 5.000 χιλιόμετρα.

Οι ρωσικοί πύραυλοι Kalibr cruise, με ακτίνα δράσης πέραν των 1.500 χιλιομέτρων έχουν ήδη δοκιμασθεί σε πλήγματα εναντίον στόχων των τρομοκρατών στην Συρία. Συνήθως εκτοξεύονται από υποβρύχια αλλά είναι δυνατόν να εκτοξευθούν και από επίγειες εγκαταστάσεις.

Πληροφορίες από rt.com

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης