«Η Ρωσία δεν παίζει παιγνίδια με τις εξαγωγές φυσικού αερίου»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, 13:11
«Η Ρωσία δεν παίζει παιγνίδια με τις εξαγωγές φυσικού αερίου»
Η Ρωσία δεν θα μειώσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη για να εμποδίσει την επανεξαγωγή του από χώρες της Ευρώπης προς την Ουκρανία, δηλώνει ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse».

«Αυτό αποκλείεται», απάντησε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας στην ερώτηση σχετικά με το αν η Μόσχα θα περιορίσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου για να εμποδίσει την τροφοδοσία της Ουκρανίας, η τροφοδοσία της οποίας σε ρωσικό φυσικό αέριο έχει διακοπεί από τα μέσα του Ιουνίου εξαιτίας διαμάχης μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου σχετικά με τη διαμόρφωση των τιμών.

Η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε χθες ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση φυσικού αερίου από την Ευρώπη η οποία συγκεντρώνει αποθέματα εν όψει του χειμώνα, υπονομεύοντας έτσι τις δυνατότητες ευρωπαϊκών χωρών να τροφοδοτήσουν με αέριο την Ουκρανία.

Η Σλοβακία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Αυστρία έχουν αναφέρει ελαφρά μείωση της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία κατά τις τελευταίες ημέρες.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, 13:15