Υεμένη: Τέσσερις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι της αλ Κάιντα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017, 01:21
Υεμένη: Τέσσερις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι της αλ Κάιντα
Τέσσερις Υεμενίτες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι που οδηγούσε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στην επαρχία Αμπιάν, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας της Υεμένης, η οποία απέδωσε την ενέργεια στην οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ).

Η επίθεση πιστεύεται ότι είχε στόχο έναν αξιωματικό των υεμενίτικων κυβερνητικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην περιοχή Χανφάρ. Ο αξιωματικός, ο Αμπού Αμπντάλα ας Σανίνι, τραυματίστηκε, κατά την ίδια πηγή.

Το μέλος της ΑΚΑΧ που επέβαινε στο αυτοκίνητο προσπάθησε να πέσει πάνω στα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που μάχονται εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη νότια Υεμένη πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά του, διευκρίνισε η πηγή.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα καταγράφουν το τελευταίο διάστημα νίκες στις επιχειρήσεις τους εναντίον της ΑΚΑΧ στις επαρχίες Άντεν, Αμπιάν και Λαχζ, στη νότια Υεμένη. Αντιδρώντας, οι τζιχαντιστές εξαπολύουν αντεπιθέσεις. Η οργάνωση αναλαμβάνει συχνά την ευθύνη για ενέργειες εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας και του στρατού στην Υεμένη, όπου απέκτησε σημαντικά ερείσματα εκμεταλλευόμενη το χάος και τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017, 01:21