Ένας νεαρός προγραμματιστής, που εργαζόταν σε προάστιο του Νέου Δελχί της Ινδίας, επέστρεψε στην πόλη καταγωγής του στο Μπιχάρ τον περασμένο μήνα για το γάμο του. Εκεί, ενδέχεται να μετέδωσε το νέο κορωνοϊό σε 100 άτομα.

Μέχρι το γάμο του, στις 15 Ιουνίου, δεν είχε υποβληθεί σε τεστ για τον ιό, ενώ η οικογένειά του φέρεται να αγνόησε την επιθυμία του να αναβάλει την τελετή. Ο ίδιος φέρεται να εμφάνιζε «φονικά» συμπτώματα ήδη από το τέλος Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο γαμπρός έχασε τη ζωή του σε ηλικία 30 ετών από επιπλοκές της ασθένειας, μόλις δύο μέρες μετά την τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 350 φίλοι και συγγενείς.

«Αν και δεν αισθανόταν καλά ήδη στις 14 Ιουνίου και ήθελε να αναβάλει την ημερομηνία του γάμου, και οι δύο οικογένειες ήταν αντίθετες σε αυτό, κάνοντας λόγο για τις τεράστιες οικονομικές απώλειες που θα είχαν αν ακύρωναν τους εορτασμούς», δήλωσε συγγενικό πρόσωπο στην Indian Express.

Δύο μέρες αργότερα, η οικογένεια προσπάθησε να μεταφέρει τον άνδρα στο νοσοκομείο, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν διαρκώς, όμως έχασε τη ζωή του στη διαδρομή. Η οικογένεια έσπευσε να τον αποτεφρώσει, χωρίς να ενημερώσει τις αρχές, με αποτέλεσμα να μην εξεταστεί ποτέ για κορωνοϊό. Όμως ένας από τους προσκεκλημένους αποφάσισε τελικά να ενημερώσει τις τοπικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεγάλες συναθροίσεις εξακολουθούν να απαγορεύονται στην Ινδία, ενώ οι γάμοι δεν επιτρέπεται να έχουν πάνω από 50 καλεσμένους. Η τοπική κυβέρνηση ερευνά πώς ένας τόσο μεγάλος γάμος επιτράπηκε να πραγματοποιηθεί κανονικά, αναφέρει το cbsnews.com.

Σύμφωνα με ξένα μέσα, έπειτα από τεστ, 15 εξ αυτών βγήκαν θετικοί, όχι όμως και η νύφη. Στις 24 Ιουνίου περισσότεροι από 360 κάτοικοι του χωριού υποβλήθηκαν σε τεστ, εκ των οποίων σχεδόν οι 100 βγήκαν θετικοί. Οι περισσότεροι δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα, όλοι όμως βρίσκονται πλέον σε καραντίνα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης