Ινδονησία: Αριθμοί ρεκόρ σε νεκρούς και νέα κρούσματα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021, 15:08
Ινδονησία: Αριθμοί ρεκόρ σε νεκρούς και νέα κρούσματα

Η Ινδονησία ανέφερε σήμερα 31.189 νέα κρούσματα του κορωνοϊού και 728 θανάτους -αμφότεροι αριθμοί ημερήσιων ρεκόρ- όπως προκύπτει από στοιχεία του Υπουργείου Υγείας την ώρα που η χώρα δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του ταχύτερα εξαπλούμενου κύματος της πανδημίας μέχρι στιγμής.

Η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας έχει καταγράψει συνολικά 2.345.018 κρούσματα κορωνοϊού και 61.868 θανάτους από COVID-19.

Η Ινδονησία έχει προετοιμάσει εφεδρικές ιατρικές εγκαταστάσεις για το χειρότερο δυνατό σενάριο, καθώς ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων ανέρχεται σε 40.000 με 50.000, όπως ανακοίνωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φθάσει στις 40.000 ή και περισσότερα γι' αυτό έχουμε προετοιμάσει σενάρια σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, το οξυγόνο καθώς και τα νοσοκομεία» δήλωσε ο κορυφαίος υπουργός Λουχούτ Παντζαϊτάν και πρόσθεσε ότι η Τζακάρτα έχει αναζητήσει βοήθεια από χώρες όπως η Κίνα και η Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τις προμήθειες οξυγόνου και έχει στη διάθεσή της υποδομές, όπως ακατοίκητα κτήρια, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εγκαταστάσεις καραντίνας στο χειρότερο δυνατό σενάριο.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Ιουλίου 2021, 15:11