Η Ινδονησία ανέφερε σήμερα 31.189 νέα κρούσματα του κορωνοϊού και 728 θανάτους -αμφότεροι αριθμοί ημερήσιων ρεκόρ- όπως προκύπτει από στοιχεία του Υπουργείου Υγείας την ώρα που η χώρα δίνει μάχη για την αντιμετώπιση του ταχύτερα εξαπλούμενου κύματος της πανδημίας μέχρι στιγμής.

Η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας έχει καταγράψει συνολικά 2.345.018 κρούσματα κορωνοϊού και 61.868 θανάτους από COVID-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ινδονησία έχει προετοιμάσει εφεδρικές ιατρικές εγκαταστάσεις για το χειρότερο δυνατό σενάριο, καθώς ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων ανέρχεται σε 40.000 με 50.000, όπως ανακοίνωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φθάσει στις 40.000 ή και περισσότερα γι’ αυτό έχουμε προετοιμάσει σενάρια σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, το οξυγόνο καθώς και τα νοσοκομεία» δήλωσε ο κορυφαίος υπουργός Λουχούτ Παντζαϊτάν και πρόσθεσε ότι η Τζακάρτα έχει αναζητήσει βοήθεια από χώρες όπως η Κίνα και η Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει τις προμήθειες οξυγόνου και έχει στη διάθεσή της υποδομές, όπως ακατοίκητα κτήρια, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εγκαταστάσεις καραντίνας στο χειρότερο δυνατό σενάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης