ΗΠΑ: Δικαστήριο εξέδωσε τον Αύγουστο ένταλμα σύλληψης σε βάρος της οικονομικής διευθύντριας της Huawei

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 04:24
ΗΠΑ: Δικαστήριο εξέδωσε τον Αύγουστο ένταλμα σύλληψης σε βάρος της οικονομικής διευθύντριας της Huawei
Δικαστήριο της Νέας Υόρκης εξέδωσε στις 22 Αυγούστου ένταλμα σύλληψης ενάντια στην οικονομική διευθύντρια της Huawei, ζητώντας τη σύλληψή της για να δικαστεί με κατηγορίες που εξέδωσε εις βάρος της η αμερικανική δικαιοσύνη, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα κατά την ακροαματική διαδικασία της Μενγκ Ουάνγκζου.

Σύμφωνα τα δικαστικά έγγραφα, οι αμερικανικές Αρχές έλαβαν γνώση ότι στις 29 Νοεμβρίου η 46χρονη Μενγκ θα βρισκόταν στο Βανκούβερ – ως ενδιάμεσο σταθμό - στο ταξίδι της προς τρίτη χώρα, που πιστεύεται ότι ήταν το Μεξικό.

Η «κληρονόμος» του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών Huawei συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ. Κατηγορείται για «απάτη» από την αμερικανική δικαιοσύνη.

Η Μενγκ, η οποία προσήχθη την Παρασκευή ενώπιον δικαστηρίου στο Βανκούβερ, φέρεται ότι είπε ψέματα σε πολλές τράπεζες αναφορικά με μια θυγατρική της Huawei ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στην ιρανική αγορά, παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Τεχεράνη. Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη άνω των 30 ετών.

Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε μέχρι τη Δευτέρα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, 04:24