Στη σύλληψη 190 ανθρώπων για κατοχή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού με πρωταγωνιστές παιδιά προχώρησαν την Παρασκευή οι Αρχές στις Η.Π.Α..

Η επιχείρηση «Orion» είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη διάσωση 18 παιδιών, τα οποία είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Όλα ξεκίνησαν όταν οι Αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν τη συνομιλία μέσω Διαδικτύου ενός 12χρονου αγοριού με άνδρες στο Λος Άντζελες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Αρμόδιας Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) εξήγησε πως ορισμένες από τις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Ισπανία, την Αργεντινή, τις Φιλιππίνες και τη Βρετανία.

«Ελπίζουμε αυτή η επιχείρηση να αποτελέσει σαφή προειδοποίηση σε όποιον επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο με στόχο να εκμεταλλευτεί παιδιά. Όποιος κι αν είσαι θα σε βρούμε και θα σε οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη», ξεκαθάρισε ο διευθυντής της ICE, John Morton.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και μια 35χρονη babysitter στη Λουϊζιάνα, η οποία θεωρείται ύποπτη για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 7χρονου αγοριού. Σε μια άλλη περίπτωση, ένας 28χρονος άνδρας από το Μίσιγκαν είχε στην κατοχή του περισσότερες από 1.200 φωτογραφίες και 190 video με πορνογραφικό υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης