Ο Ισημερινός, που προσεγγίζει τα 100.000 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, παρέτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που έχει επιβληθεί από τον Μάρτιο, έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

«Παρέτεινα με διάταγμα για 30 επιπλέον ημέρες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την εθνική επικράτεια προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Λένιν Μορένο στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισημερινός, μία από τις χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την επιδημία στη Λατινική Αμερική, καταμετρά περισσότερους από 6.000 θανάτους από την COVID-19 σε έναν πληθυσμό 17,5 εκατ. κατοίκων, με τις κύριες εστίες μετάδοσης να είναι η πρωτεύουσα Κίτο και η μεγάλη παραλιακή πόλη Γουαγιακίλ.

Τα μέτρα περιορισμού έχουν χαλαρώσει από τα μέσα Μαΐου, όμως η απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων ή πώλησης αλκοόλ τα Σαββατοκύριακα παραμένουν σε ισχύ στην πλειονότητα των επαρχιών.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επέτρεψε στην εκτελεστική εξουσία να διατηρήσει έναν ορισμένο αριθμό περιορισμών, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση κυκλοφορίας και η κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και η αναστολή ορισμένων ελευθεριών όπως εκείνη της συνάθροισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης