Ιταλία: «Η διάθεση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα γίνει δωρεάν και θα ζητηθεί η βοήθεια του στρατού»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 14:00
Ιταλία: «Η διάθεση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα γίνει δωρεάν και θα ζητηθεί η βοήθεια του στρατού»

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, μιλώντας σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στη Γερουσία της Ρώμης, επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού πρόκειται να δοθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες. Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για να εξασφαλιστεί αποτελεσματικός και γρήγορος εμβολιασμός, θα ζητηθεί και η βοήθεια του στρατού.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε ετοιμάζει κινητές μονάδες για τη διανομή του εμβολίου (κυρίως σε οίκους ευγηρίας), ενώ υπάρχει πρόθεση να χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό και οι δομές των γυμναστηρίων και των εκθεσιακών κέντρων.

Σε μια πρώτη φάση, θα εμβολιαστούν γιατροί και νοσηλευτές, οι ηλικιωμένοι που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας και άτομα προχωρημένης ηλικίας με χρόνιες παθήσεις.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, τέλος, δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα ο δείκτης μετάδοσης Rt θα πέσει κάτω από τη μονάδα σε όλη τη χώρα, αλλά κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να σέβονται όλους τους περιορισμούς που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση, για να μπορέσει να αποφευχθεί νέο κύμα της πανδημίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 14:06