Κάτια Κίπινγκ: Να επιδείξει περισσότερο θάρρος το SPD στο θέμα των απαλλοτριώσεων

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 12:32
Κάτια Κίπινγκ: Να επιδείξει περισσότερο θάρρος το SPD στο θέμα των απαλλοτριώσεων

«Θα επιθυμούσα να επιδείξει περισσότερο θάρρος στο θέμα των απαλλοτριώσεων (των ακινήτων μεγάλων ομίλων) η Αντρέα Νάλες, η πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD)», τόνισε σε σημερινή συνέντευξή της στην εφημερίδα «Die Welt» η Κάτια Κίπινγκ, η συμπρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), αναφερόμενη στην κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων.

«Το να αποκλείεται εκ των προτέρων, αν και το προβλέπει το Σύνταγμα, είναι ένα λανθασμένο μήνυμα» πρόσθεσε η αριστερή πολιτικός, δεδομένου ότι τα ενοίκια αυξάνονται εκρηκτικά. «Γι' αυτό και χρειαζόμαστε την κοινωνικοποίηση των ομίλων εκμετάλλευσης ακινήτων. Πρέπει να επιλύσουμε το θέμα στη ρίζα του».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών απέκλεισε σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη «BIld» την απαλλοτρίωση κατοικιών μεγάλων ομίλων. «Αντιλαμβάνομαι την οργή κατά των ομίλων αυτών, οι οποίοι θέλουν να πάρουν ό,τι μπορούν παραπάνω από τους ενοίκους, αλλά η απαλλοτρίωση θα διαρκούσε χρόνια και δεν θα προσέθετε καμιά νέα κατοικία, ενώ θα απαιτούνταν δισεκατομμύρια για τις απαιτούμενες αποζημιώσεις» τόνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 12:32