Η Τζέϊμι Πωλίν Ραμίρεζ, 32 ετών, πρώην κάτοικος του Κολοράντο, παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του  Σουηδού σχεδιαστή κόμικς Λαρς Βιλκς. Η ομολογία έγινε ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ και όπως είπε ήθελε να εκδικηθεί τον σχεδιαστή για τον τρόπο που απεικόνισε τον προφήτη Μωάμεθ. Τα επίμαχα σχέδια έδειχναν τον προφήτη με σώμα σκύλου, απεικόνιση που προκάλεσε το αίσθημα των Μουσουλμάνων καθώς τα σκυλιά θεωρούνται μη καθαρά ζώα.

Η ομολογία της Ραμίρεζ, ήρθε ένα μόλις μήνα μετά την παραδοχή ενοχής από μια συνεργό της στη συνωμοσία θανάτου του Βιλκς, τη ΛαΡοζ, περισσότερη γνωστή ως «Τζιχάντ Τζέϊν», από το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που διεξήγαγαν τις έρευνες στην υπόθεση, οι δύο γυναίκες αλλά και άλλοι, έλαβαν στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση σε στρατόπεδα στη Νότια Ασία και μετά επέστρεψαν στην Ευρώπη για να διεξάγουν ιερό πόλεμο. Άλλοι δύο άνδρες στην Ιρλανδία κατηγορήθηκαν για την ίδια υπόθεση, ενώ το 2007, μία οργάνωση από το Ιράκ, που θεωρείται ως συνδεδεμένη με την Αλ Κάϊντα, προσέφερε αμοιβή 100.000 δολαρίων σε όποιον θα σκότωνε τον Βιλκς, επειδή όπως θεωρούν προσέβαλε τον προφήτη με το έργο του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης