Πριν από 70 περίπου χρόνια, οι αρχές της Νότιας Καρολίνα εκτέλεσαν έναν ανήλικο, τον 14χρονο George Stinney με ηλεκτροσόκ, που κατηγορήθηκε για τον φόνο δύο κοριτσιών την ώρα που μάζευαν αγριολούλουδα στην περιοχή Alcolu.

Τώρα, μέλη της οικογενείας του ζητούν νέα δίκη, προκειμένου να «επανορθώσουν ένα λάθος που έγινε πριν από πάρα πολύ καιρό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστηρίζουν ότι το παιδί ήταν αθώο και ότι εξαναγκάστηκε να δηλώσει ένοχο από τις Αρχές, καταγγέλλοντας μάλιστα ρατσιστική διάκριση εις βάρος του.

Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης δίκης του δεν είχε παρουσιαστεί κανένα στοιχείο για την ενοχή του.

Πάρα ταύτα καταδικάστηκε σε θάνατο με ηλεκτροσόκ «μέχρι το σώμα σου να είναι νεκρό, σύμφωνα με τον νόμο», ανέφερε η δικαστική απόφαση. Τρεις μήνες αργότερα εκτελέστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, ο συνήγορος της οικογένειας ζητεί νέα δίκη, υποστηρίζοντας ότι το αγόρι εξαναγκάστηκε να ομολογήσει την ενοχή του και ότι υπάρχει ένα νέο άλλοθι που υποστηρίζει την αθωότητά του.

Η αδερφή του Amie Ruffner, υποστηρίζει ότι βρισκόταν μαζί του σε άλλο σημείο όταν έγιναν οι φόνοι.

«Πιστεύουμε ότι έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε ένα λάθος που έγινε πριν 70 έτη και να κάνουμε τη διαφορά», ανέφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης Matt Burgess.Ο συνήγορος επικαλείται ακόμη την αναφορά ενός παιδιού με το οποίο ο εκτελεσθείς μοιράστηκε το ίδιο κελί πριν την εκτέλεσή του.

Ο Wilford Hunter, ισχυρίζεται ότι ο «συγκάτοικός» του στο κελί αρνήθηκε τα πάντα: «Δεν το έκανα, δεν το έκανα. Γιατί με σκοτώνουν για κάτι που δεν έχω διαπράξει;», φέρεται έλεγε με δάκρια στα μάτια.

Το δικαστήριο συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να αποφασίσει εάν ο «φάκελος George Stinney» ανοίξει εκ νέου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης