Κέρι: Ντροπή για τις ΗΠΑ η προεκλογική περίοδος

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 09:37
Κέρι: Ντροπή για τις ΗΠΑ η προεκλογική περίοδος
Δίνοντας το κλίμα του πώς βλέπουν οι ξένες ηγεσίες τα τεκταινόμενα στη μάχη των διεκδικητών του Λευκού Οίκου -με τη συζήτηση στο εξωτερικό να επικεντρώνεται κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, στον Τραμπ-, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δεν έκρυψε πως οι ερωτήσεις που του κάνουν στο εξωτερικό τού προκαλούν ανησυχία: «Πρέπει να πω ότι είναι ξεκάθαρο πως αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή για τη χώρα μας» λέει.

Τα φώτα της προεκλογικής εκστρατείας έχουν επικεντρωθεί κυρίως στους Ρεπουμπλικανούς, όπου οι θέσεις που έχουν υποστηρίξει οι προπορευόμενοι υποψήφιοι σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι μάλλον επιθετικές.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό CBS, ο Κέρι ρωτήθηκε πώς βλέπουν οι ξένες κυβερνήσεις την εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας. «Νομίζω ότι στέκει να πω πως είναι σοκαρισμένες» απάντησε.

«Αποσυντονίζει την εικόνα που έχουν για τη σταθερότητα και την αξιοπιστία μας» είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

«Και σε κάποιο βαθμό πρέπει να σας πω πως από ορισμένες ερωτήσεις, με τον τρόπο που μου τις κάνουν, μου έχει γίνει σαφές ότι αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή για τη χώρα μας» πρόσθεσε.

Ο Κέρι απέφυγε να μιλήσει με ονόματα, αν και τα ΜΜΕ πέραν του Ατλαντικού έχουν επικεντρωθεί κυρίως στις θέσεις του Ντόναλντ Τραμπ και του Τεντ Κρουζ για σειρά ζητημάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016, 10:44