Κίνα: Σε καραντίνα μια πόλη στα σύνορα με τη Μιανμάρ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, 10:51
Κίνα: Σε καραντίνα μια πόλη στα σύνορα με τη Μιανμάρ

Η κινεζική πόλη Ρουίλι, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Μιανμάρ, τέθηκε σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό έξι κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

Η εστία αυτή στην επαρχία Γιουνάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κίνας, αποτελεί τη μεγαλύτερη συρροή κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού που ανακοινώνεται στη χώρα εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Η Ρουίλι, μια πόλη 210.000 κατοίκων, κατέγραψε επίσης τρία ασυμπτωματικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές της επαρχίας, οι οποίες διευκρίνισαν ότι οι τρεις ασυμπτωματικοί που διαγνώστηκαν με τον νέο κορωνοϊό είναι πολίτες της Μιανμάρ.

Τα κινεζικά σύνορα είναι κλειστά εδώ και έναν χρόνο. Η Ρουίλι αποτελούσε πριν από την επιβολή των περιορισμών για την αναχαίτιση της επιδημίας του COVID-19 ένα σημαντικό μεθοριακό σημείο διέλευσης με την πόλη Μιζ, στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Οι Αρχές προειδοποίησαν ότι θα «καταστείλουν αυστηρά τις παράνομες διελεύσεις των συνόρων» όπως και τα δίκτυα διακινητών και αυτούς που φιλοξενούν ανθρώπους που έχουν περάσει παράνομα τη μεθόριο.

Ωστόσο οι αρχές δεν συνέδεσαν συγκεκριμένα τον εντοπισμό των κρουσμάτων αυτών με ενδεχόμενες διελεύσεις των συνόρων από πολίτες που διέφυγαν από τη Μιανμάρ.

Το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου στη Μιανμάρ προκάλεσε φόβους για μια μαζική φυγή του πληθυσμού στο εξωτερικό στην περίπτωση που η βία εντεινόταν.

Η καραντίνα στη Ρουίλι επιβλήθηκε για μία εβδομάδα. Οι κάτοικοι δεν έχουν το δικαίωμα να φύγουν από το σπίτι τους χωρίς συγκεκριμένο λόγο και μόνο ένας άνθρωπος από κάθε νοικοκυριό μπορεί να αναλάβει τον ανεφοδιασμό του, με άδεια.

Η Κίνα, στην οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊός στα τέλη του 2019, έχει ουσιαστικά εξαλείψει την επιδημία από την άνοιξη του 2020. Ο επίσημος απολογισμός της χώρας σε κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανέρχεται σε λίγο περισσότερα από 90.000 και σε θανάτους που οφείλονται στον COVID-19 σε 4.636.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, 11:04