Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ έθεσε σήμερα σε lockdown μια από τις πιο φτωχές και πυκνοκατοικημένες συνοικίες της χερσονήσου Κοουλούν, λέγοντας ότι οι 10.000 κάτοικοί της πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους έως ότου όλοι εξεταστούν για τον νέο κορωνοϊό και καθοριστούν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 70 κτήρια στην περιοχή Τζόρνταν στην οποία επιβάλλονται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και ότι στόχος της είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής των κατοίκων της σε διαγνωστικά τεστ εντός περίπου 48 ωρών, ώστε ο κόσμος να μπορεί να επιστρέψει στις δουλειές του τη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ έχουν λάβει δραστικά μέτρα για να καταπολεμήσουν την επιδημία της COVID-19, αλλά σήμερα είναι η πρώτη φορά που επιβάλλουν ένα lockdown σε περιοχή της πόλης αυτής.

Πολλά κτήρια είναι παλιά και δεν είναι καλά συντηρημένα στη μικρή αυτή πυκνοκατοικημένη περιοχή που τίθεται σε lockdown, στην οποία πολλές κατοικημένες μονάδες υποδιαιρούνται, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας Σοφία Τσαν.

«Ο κίνδυνος μετάδοσης στην κοινότητα είναι αρκετά υψηλός», σημείωσε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Μετά την αποτίμηση (της κατάστασης), πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να προβούμε σε έναν περιορισμό (των μετακινήσεων) με στόχο τη διεξαγωγή τεστ στην περιορισμένη αυτή περιοχή για να επιτύχουμε τον στόχο για μηδενικά κρούσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι κάτοικοι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για να αποφευχθεί η μετάδοση έως ότου πάρουν τα αποτελέσματα των τεστ τους», διευκρίνισε επίσης.

Στην περιοχή αυτή καταγράφηκαν 162 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυτόν τον μήνα και τα ποσοστά του ιού που εντοπίστηκαν σε δείγματα λυμάτων από τα κτήρια της περιοχής ήταν υψηλότερα από αυτά σε άλλες περιοχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης