Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των τραυματιών όπως έγινε γνωστό μετά την επίσκεψη κλιμακίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται τραυματίες της αιματηρής επίθεσης σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Αν και μέχρι στιγμής επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί οι ταυτότητες των 39 θυμάτων της επίθεσης, οι ελληνικές προξενικές Αρχές, δεν έχουν ενημέρωση ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν Έλληνες (ομογενείς ή επισκέπτες). Το Γενικό Πρόξενείο της Ελλάδας νωρίς το πρωί της Κυριακής, με μήνυμά του συνέστησε στους παρεπιδημούντες στην Κωνσταντινούπολη προσοχή και αποφυγή πολυσύχναστων σημείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τους 39 νεκρούς 16 είναι ξένοι, από Βέλγιο, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Μαρόκο, Λίβανο και Λιβύη, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να διαφεύγει.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι μία Ισραηλινή,

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών, ανάμεσα στους τραυματίες είναι μια Ισραηλινή, ενώ τα χειρότερα σενάρια επαληθεύτηκαν για μια δεύτερη κοπέλα με καταγωγή από το Ισραήλ, τα ίχνη της οποίας αγνοούνταν. Τελικά η 18χρονη Lian Nasser ταυτοποιήθηκε ανάμεσα στους 39 νεκρούς της επίθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα θύματα είναι και εργαζόμενοι του νυκτερινού κέντρου Reina: Ένας σερβιτόρος, ονόματι Κενάν Κουτλούκ κατάφερε λίγα λεπτά πριν την επίθεση να φωτογραφηθεί δίπλα σε έναν πασίγνωστο Τούρκο ποδοσφαιριστή, τον Μεσούτ Οζίλ. Δυστυχώς για τον Κουτλούκ, η φωτογραφία αυτή έμελλε να είναι η τελευταία του.

Ο Μεσούτ Οζίλ και δεξιά ο Κενάν Κουτλούκ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης