Κριτική από την πρώην δέχεται ο Ολάντ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 16:06
Κριτική από την πρώην δέχεται ο Ολάντ
Η πρώην σύντροφος του Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, επέκρινε το πρώτο έτος της θητείας του σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Le Monde», στην οποία υποστηρίζει πως «θα έπρεπε να είχε προχωρήσει πιο γρήγορα» και εκφράζει τη λύπη της επειδή πιστεύει ότι χάθηκε χρόνος.

Ερωτηθείσα για τη σοβαρή απώλεια εμπιστοσύνης που πλήττει την κυβέρνηση, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία ήταν υποψήφια για την προεδρία στις εκλογές του 2007, απαντά στο φύλλο της «Le Monde», που κυκλοφορεί σήμερα με αυριανή ημερομηνία πως «υπάρχει κατ' αρχάς το αίσθημα ότι χάθηκε χρόνος» και προσθέτει: «Έπρεπε να είχαμε προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα: ο γάμος για όλους θα έπρεπε να είχε θεσπιστεί πέρυσι, όπως και η μεταρρύθμιση της αποκέντρωσης. Έπρεπε να είχαν γίνει μεταρρυθμίσεις με διατάγματα από την αρχή».

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια, «επικρατεί η άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της απασχόλησης δεν βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων. Οι θέσεις απασχόλησης του μέλλοντος και τα συμβόλαια γενιάς, είναι πολύ ωραία, όμως όλοι ξέρουν πως αυτό δεν αρκεί. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δοθεί μια παγκόσμια μάχη για την απασχόληση» τονίζει.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία ηττήθηκε τον Ιούνιο στις βουλευτικές εκλογές και έχει τέσσερα παιδιά από τον Φρανσουά Ολάντ, είναι σήμερα πρόεδρος της περιφέρειας Πουατού-Σαράντ (δυτική Γαλλία).

Στη συνέντευξή της επανέρχεται επίσης στο λεγόμενο δημοκρατικό εργοτάξιο.

«Εδώ κι ένα χρόνο, η σχέση με την εξουσία δεν έχει αλλάξει καθόλου και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες της απογοήτευσης των Γάλλων» εκτιμά η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, 16:10