Λέγεται Elvis και συμπεριφέρεται το ίδιο εκκεντρικά με τον εκλιπόντα σταρ και συνονόματό του. Ανήκει στο είδος του πλέον επιθετικού είδους κροκοδείλου, καθώς ανήκει στους θαλάσσιους που λόγω του τεράστιου μεγέθους τους, δεν διστάζουν να αντιμετωπίσουν ως γεύμα ακόμη και πλάσματα τεραστίου μεγέθους.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν κι ο Elvis να πάει κόντρα στη φύση του, επιδεικνύοντας συχνά μια απολύτως απρόβλεπτη και άλλο τόσο επικίνδυνη συμπεριφορά, ακόμη και σε άτομα που βλέπει καθημερινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Tim Faulkner, υπεύθυνος λειτουργίας του Πάρκου Ερπετών της Αυστραλίας βόρεια του Σίδνευ, βρισκόταν μέσα κοντά στη λίμνη του Elvis, όταν ξαφνικά άκουσε τον εργαζόμενο που φροντίζει το γιγάντιο ζώο, να ουρλιάζει ζητώντας βοήθεια. O Faulkner κοίταξε προς το μέρος της λίμνης, για να συνειδητοποιήσει πως ο μήκους πέντε μέτρων και βάρους μισού τόνου κροκόδειλος επιτέθηκε στον άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή κούρευε το γκαζόν, ενδεχομένως έχοντας εκνευριστεί από τον θόρυβο του χλοοκοπτικού… 

Ως λάφυρο από την μάχη ο Elvis πήρε την μηχανή κουρέματος, πληρώνοντας ως τίμημα απλώς δύο δόντια μήκους επτά εκατοστών (!) Για να μπορέσουν να αποσπάσουν την προσοχή του και να βγάλουν τη μηχανή από τη λίμνη, τον δωροδόκησαν με λίγο κρέας καγκουρώ. 

Ο συγκεκριμένος θαλάσσιος κροκόδειλος ζει στον συγκεκριμένο χώρο από το 2008 και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι «απολύτως ευτυχισμένος», κάτι που δείχνει το μόνιμα φουσκωμένο στήθος του. Καθώς όμως πρόκειται για ένα ζώο που είναι εκ φύσεως μοναχικό, δεν ανέχεται την παραμικρή ενόχληση. Και κάθε φορά που κάποιος ταράσσει την γαλήνη του, δεν χύνει κροκοδείλια δάκρυα όπως πολλοί ενδεχομένως να υπέθεταν, αλλά υπενθυμίζει το… «ποιος είναι το αφεντικό εκεί μέσα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Πηγή: Τhe Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης