Ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Γερουσία της Ιταλίας η συζήτηση για την έγκριση του πακέτου οικονομικής σταθερότητας, που περικλείει τα μέτρα που απαιτούν οι Βρυξέλλες.

Πιθανότατα αύριο θα ακολουθήσει η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Θέμα ημερών θεωρείται και η συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής (υπό τον Μάριο Μόντι) που θα θέσει τέλος στην εποχή Μπερλουσκόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Γερουσία αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα, ενώ η έγκριση των μέτρων θεωρείται πιθανή, μετά την έγκρισή της από επιτροπή της Γερουσίας.

Για πρώτη φορά στην Γερουσία θα μπορεί να ψηφίσει ο Μάριο Μόντι, μετά την απόφαση του προέδρου της Ιταλίας να τον κάνει ισόβιο γερουσιαστή.

Ο πρώην κοινοτικός επίτροπος αναμένεται να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ενδεχομένως και τη Δευτέρα, μετά την παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η οποία αναμένεται το βράδυ του Σαββάτου (μετά την ψήφιση των μέτρων).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Μοντι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Επισήμως, η συνομιλία, που διήρκεσε δυο ώρες, σχετίζεται με τον νέο θεσμικό ρόλο του ισόβιου γερουσιαστή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης