Στη δεύτερη υψηλότερη θέση κινδύνου το Λονδίνο μετά τη λήξη του lockdown

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 14:39
Στη δεύτερη υψηλότερη θέση κινδύνου το Λονδίνο μετά τη λήξη του lockdown

Το Λονδίνο θα τεθεί στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα κινδύνου όσον αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού, μετά τις 2 Δεκεμβρίου που θα λήξει το lockdown, αναφέρεται σε ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι τα καθολικά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αγγλία θα τερματιστούν μετά τη διάρκεια ενός μήνα lockdown και θα αντικατασταθούν από ένα σύστημα περιορισμών σε περιφερειακό επίπεδο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19 στις χειρότερα πληγείσες περιοχές.

Μια εφαρμογή ελέγχου του ταχυδρομικού κώδικα ήταν διαθέσιμη για σύντομο χρονικό διάστημα σήμερα σε κυβερνητικό ιστότοπο πριν από την επίσημη ανακοίνωση που θα γίνει αργότερα σήμερα από τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ στο κοινοβούλιο.

Σε αυτή φαινόταν ότι η πρωτεύουσα της Βρετανίας θα τεθεί στη βαθμίδα 2, η οποία περιγράφεται ως «υψηλού συναγερμού». Το Λονδίνο βρισκόταν στη βαθμίδα αυτή πριν από την επιβολή του lockdown, αν και νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ανακοινώθηκε μια σειρά από αυστηρότερους κανόνες για καθεμία από τις τρεις βαθμίδες που θα ισχύσουν.

Για το Λονδίνο αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται οι συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών νοικοκυριών εντός εσωτερικών χώρων και ότι σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να συναντηθούν έως 6 άτομα. Τα κέντρα εστίασης μπορούν να σερβίρουν αλκοολούχα ποτά μαζί με ένα κυρίως γεύμα, ενώ θα περιοριστεί αυστηρά ο κόσμος που θα μπορεί να παρακολουθήσει αθλητικές εκδηλώσεις.

Η υπηρεσία διεξαγωγής τεστ και ιχνηλάτησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα θετικά κρούσματα νέου κορωνοϊού μειώθηκαν κατά 9% την τελευταία εβδομάδα στην Αγγλία.

Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βγήκε σήμερα από την απομόνωσή του στην Ντάουνινγκ Στριτ αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος που είχε τεθεί σε καραντίνα έπειτα από συνάντηση που είχε με βουλευτή που είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 14:57