Η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα νέους σημαντικούς περιορισμούς έπειτα από μια αναζωπύρωση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό ενώ η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας είχε καταφέρει να περιορίσει μέχρι τώρα την επιδημία.

Η Μαλαισία είχε επιβάλει πολύ αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα τον Μάρτιο μετά τον εντοπισμό των πρώτων εστιών όμως στη συνέχεια η χώρα επανέλαβε σχεδόν πλήρως τις δραστηριότητές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τον εντοπισμό εκατοντάδων θετικών διαγνώσεων κάθε ημέρα τις τελευταίες εβδομάδες, «το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας συμφώνησε να επιβάλει περιορισμούς προκειμένου να πέσει η καμπύλη μόλυνσης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ισμαήλ Σάμπρι Γιάακομπ.

Οι περιορισμοί θα εφαρμοστούν από μεθαύριο, Τετάρτη, στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ, στο γειτονικό κρατίδιο Σελανγκόρ, και στη διοικητική πρωτεύουσα Πουτρατζάγια, καθώς και στο σύνολο του κρατιδίου Σάμπαχ στο νησί Βόρνεο.

Τα σχολεία και οι χώροι λατρείας θα είναι κλειστοί και οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο εάν υπάρχει λόγος, όπως για ψώνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων θα μπορούν ωστόσο να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους, γιατί η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει μια οικονομία που δυσκολεύεται ήδη να συνέλθει από το πρώτο lockdown που επιβλήθηκε στη χώρα.

Ο αριθμός των θετικών διαγνώσεων σημείωσε απότομη αύξηση στο κρατίδιο Σάμπαχ μετά τις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα και παρατηρητές κατηγόρησαν τους πολιτικούς που πραγματοποίησαν προεκλογική εσκτρατεία ότι ευθύνονται για το νέο ξέσπασμα του ιού στη χώρα.

Η Μαλαισία έχει καταγράψει περίπου 16.000 θετικές διαγνώσεις στην Covid-19 και περισσότερους από 150 θανάτους, μακράν των ρεκόρ που κατέχουν στην περιοχή οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης