Ο Γιομπ Κόεν παραιτήθηκε τη Δευτέρα από αρχηγός του Εργατικού Κόμματος (PvdA), κυρίου κόμματος της Αντιπολίτευσης στην Ολλανδία, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να «δώσει προοπτικές στους ανθρώπους με αποτελεσματικό τρόπο».

Όπως ανακοίνωσε το PvdA «ο Γιομπ Κόεν υπέβαλε παραίτηση με άμεση ισχύ ως πολιτικός ηγέτης του κόμματος», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος του PvdA είναι να προσφέρει προοπτικές στους ανθρώπους, κυρίως αυτήν την περίοδο κρίσης. Ως πολιτικός ηγέτης οφείλεις να παραιτηθείς όταν δεν μπορείς να το καταφέρεις αυτό με αποτελεσματικό τρόπο», προστίθεται.

Ακόμη δεν έχει οριστεί διάδοχος του Κόεν, ο οποίος δεν αναφέρθηκε στο πολιτικό του μέλλον.

Ο 64χρονος Κόεν είχε παραιτηθεί το Μάρτιο του 2010 από τη θέση του δημάρχου του Άμστερνταμ, την οποία κατείχε από το 2001, για να ηγηθεί το Εργατικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2010. Το κόμμα του είχε έρθει δεύτερο στις εκλογές, εξασφαλίζοντας 30 από τις 150 έδρες στο κοινοβούλιο, μετά το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του νυν πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, το οποίο είχε εξασφαλίσει 31 έδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης