Μνούτσιν: «Η Ουάσινγκτον θα υιοθετήσει σύντομα νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, 20:33
Μνούτσιν: «Η Ουάσινγκτον θα υιοθετήσει σύντομα νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας»
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ αναμένεται σύντομα να υιοθετήσουν περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

«Στο εγγύς μέλλον θα λάβουμε επιπλέον κυρώσεις» επεσήμανε ο Μνούτσιν ενώπιον μιας επιτροπής της γερουσίας.

«Αυτό θα γίνει σε λίγους μήνες, ενδεχομένως σε ένα μήνα, θέλω να είμαι προσεκτικός σε αυτή τη δέσμευση» υπογράμμισε κι ενώ η διοίκηση Τραμπ μόλις έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο Ρώσων αξιωματούχων και επιχειρηματιών που πιθανόν στοχοθετηθούν από τις νέες κυρώσεις, χωρίς προς το παρόν να έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα.

Στην κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής της γερουσίας για θέματα τραπεζών, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι αν και η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει επιβάλει κυρώσεις βάσει του νέου νόμου που στοχεύει στο να τιμωρηθεί η Μόσχα για την φερόμενη εμπλοκή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, θεωρεί αυτήν την έκθεση ως ένα πρωταρχικό βήμα.

«Αυτό δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να ερμηνευτεί ότι δεν θα επιβάλλουμε κυρώσεις σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου σε αυτήν την έκθεση». «Θα υπάρξουν κυρώσεις που θα προέρχονται από αυτήν την έκθεση» τόνισε ο Μνούτσιν απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Αργά χθες το βράδυ, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ενέταξε Ρώσους επιχειρηματίες, μεταξύ αυτών τους επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, μεγιστάνες μεταλλουργικού τομέα και του επικεφαλής της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου σε έναν κατάλογο ολιγαρχών που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, 20:33