Συνολικά 112 άτομα συνελήφθησαν στην Κροατία, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση υπεξαίρεσης ενός δισεκατομμυρίου κούνα (135 εκατ. ευρώ) από το ναυπηγείο της Ριέκα που ανήκει κατά το 75% στον όμιλο Ούλιανικ (Uljanik) και κατά το υπόλοιπο ποσοστό στο κροατικό κράτος.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβα από τον αρχηγό της αστυνομίας, η αστυνομική υπηρεσία για την καταστολή της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (PNUSKOK) στη Ριέκα διεξάγει πολυήμερη σύνθετη ποινική έρευνα για ενδεχόμενες παρατυπίες στον όμιλο Ούλιανικ» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Νταβόρ Μποζίνοβιτς, τονίζοντας ότι πρόκειται για επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο της Εισαγγελίας στη Ριέκα, έγιναν οι συλλήψεις 12 ατόμων που κατηγορούνται ότι διέπραξαν πολλές εγκληματικές πράξεις εις βάρος του ναυπηγείου και του κρατικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που δημοσιεύει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Hina», ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και ο προκάτοχός του συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης μαζί με μέλη του πρώην διοικητικού συμβουλίου και άλλα στελέχη του ομίλου.

Είχαν προηγηθεί έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια των υπόπτων και η εκπρόσωπος των Αρχών, Μαρίνα Μάντιτς, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Hina» ότι η έρευνα συνεχίζεται και αφορά στη διαδικασία της αναδιάρθρωσης του ναυπηγείου (στη Ριέκα) και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λόγω της εμβέλειας και της πολυπλοκότητας της επιχείρησης με περισσότερους από 100 αστυνομικούς, συστάθηκε ειδική ομάδα εργασίας για τον συντονισμό όλων των δραστηριοτήτων» ανέφερε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης