Νίκη του κόμματος της Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) δείχνουν τα προσωρινά αποτελέσματα των λεγόμενων «βουλευτικών εκλογών» στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου» και με την επίσημη καταμέτρηση να βρίσκεται στο 36,6%, τα ποσοστά των κομμάτων είναι: ΚΕΕ 36,24% και 21 έδρες, ΡΤΚ 20,6% και 12 έδρες, κόμμα του Λαού, 16,06% και 9 έδρες, ΚΚΔ 7,46% και 2 έδρες , ΔΚ 8,16% και 3 έδρες, κόμμα Αναγέννησης 8,55% και 3 έδρες, ΚΚΣ 2,08% και ΚΕΔ 0,13%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αυτό που μεταδίδουν τα τ/κ κανάλια και αφορά το 74,1% των καταμετρημένων ψήφων με σφραγίδα, όπως διευκρίνισε η Ναρίν Σιεφίκ νωρίτερα, τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΚΕΕ 36,5% (21 έδρες), ΡΤΚ 21,8% (12 έδρες), κόμμα του Λαού 16,9% (9 έδρες), ΚΚΔ 8,2%(3 έδρες), ΔΚ 7,8% (3 έδρες), κόμμα Αναγέννησης 6,6% (2 έδρες), ΚΚΣ 2,3% και ΚΕΔ 0,09%.

Το κόμμα Εθνικής Ενότητας είχε μια σημαντική επιτυχία σε αυτές τις «εκλογές» και ο «λαός» έδειξε ότι μας εμπιστεύεται, δήλωσε ο πρόεδρός του, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, προσθέτοντας ότι έχει σοβαρή ευθύνη και καθήκον στη νέα εποχή και στο θέμα του σχηματισμού της νέας «κυβέρνησης». «Έχουμε γνώση των ευθυνών μας».

Μιλώντας λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΕ στη Λευκωσία, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι είχαν βάλει στόχο την αυτοδυναμία και το 40% μπορεί να μην το πέτυχαν αλλά είναι πολύ κοντά. Στόχος τους, ανέφερε, είναι να υπηρετήσουν το «λαό», το μέλλον του οποίου θα είναι ανοικτό και λαμπρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε αυτό, αλλά δείχνουμε σεβασμό στη βούληση του «λαού», ήταν το πρώτο σχόλιο του προέδρου του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν.

Στη συνέχεια ο κ. Οζγκιουργκιούν μαζί με τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕ και πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου βγήκαν από κοινού στο μπαλκόνι του κτιρίου και χαιρέτησαν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του ΚΕΕ για τη στήριξή τους.

«Δεν περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα και ως αριστερό κόμμα θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά την ατμόσφαιρα που υπάρχει στη «χώρα» δήλωσε λίγο πριν τις 11 ο πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζγιγίτ, επισημαίνοντας ότι τα κομματικά όργανα θα αξιολογήσουν το αποτέλεσμα των «βουλευτικών εκλογών».

Ο πρόεδρος του κόμματος της Αναγέννησης των εποίκων, Ερχάν Αρικλί εξέφρασε την απογοήτευσή του για τα ποσοστά του κόμματός του αφού, όπως είπε, στόχος τους ήταν το 10% ενώ με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι γύρω στο 5% που είναι και το όριο εισδοχής στη «βουλή» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουν έναν ή δύο «βουλευτές».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης