Μετά την παραίτηση του εκκεντρικού δημάρχου της Άγκυρας και ενώ εντείνονται οι φήμες ότι επίκειται η παραίτηση κι άλλων τοπικών αρχόντων στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν διακήρυξε πως «οι διωγμοί θα συνεχιστούν σε δημαρχίες υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης».

Ο δήμαρχος της Άγκυρας Melih Gokcek είναι ένας από τους έξι τοπικούς άρχοντες του κυβερνώντος κόμματος (AKP) που εξαναγκάσθηκαν από τον Ερντογάν σε παραίτηση από τον Σεπτέμβριο, «επειδή έχουν κουράσει το κόμμα με τις δραστηριότητές τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί η «κατάργηση» άλλων 102 δημάρχων του Κουρδικού κόμματος της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από μη εκλεγμένους.

«Η στόχευση του Ερντογάν στις διοικήσεις των δήμων που αντλούν μεγάλες κυβερνητικές οικονομικές εισφορές και διοικούνται με διοικητική αυτονομία αποτελεί προσπάθεια του Τούρκου προέδρου να αποσπάσει την προσοχή των ψηφοφόρων από άλλα καυτά κοινωνικά προβλήματα, εν όψει των τοπικών, κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών του 2019» έγραψε ο πρώην σύμβουλος του Ερντογάν, Etyen Mahcupyan, σε άρθρο του στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Karar».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης