Με πόλεμο στην κοιλάδα του Σουάτ στο Πακιστάν απειλεί ο ηγέτης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αμφιβάλλοντας για την ειλικρίνεια της πακιστανικής κυβέρνησης στις ειρηνευτικές συνομιλίες με ενόπλους.
«Θυσιάσαμε τις ζωές μας, εγκαταλείψαμε τα σπίτια μας και τα χωριά μας για τη σαρία (ισλαμικό νόμο) και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να θέσουμε σε εφαρμογή τη σαρία στην περιοχή Μαλακάντ και στο υπόλοιπο Πακιστάν» δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του ηγέτη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Χθες, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, κάλεσε από την Καμπούλ τους Ταλιμπάν να συμμετάσχουν στο ειρηνικό μέλλον του Αφγανιστάν, προειδοποιώντας τους, σε αντίθετη περίπτωση, με «συνεχιζόμενες επιθέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα μαχόμαστε, θα συζητούμε και θα χτίζουμε. Και μπορούν είτε να βοηθούν είτε να εμποδίζουν, αλλά δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειές μας» ανέφερε η Κλίντον στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι, μετά τις συνομιλίες τους.

Πρόσθεσε ότι η πόρτα των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων εξακολουθεί να είναι ανοιχτή για τους Ταλιμπάν, ενώ τόνισε ότι κρίσιμη είναι και η συνεργασία του Πακιστάν.

«Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τον λαό του Πακιστάν ότι πρέπει να είναι μέρος της λύσης και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να απαλλάξουν τη χώρα τους από τους τρομοκράτες που σκοτώνουν τους πολίτες τους και περνούν τα σύνορα για να σκοτώσουν στο Αφγανιστάν» δήλωσε η Κλίντον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης