Ο κόσμος «ένα απόλυτο χάος» σύμφωνα με τον Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 10:05
Ο κόσμος «ένα απόλυτο χάος» σύμφωνα με τον Τραμπ
Πρέπει να αντιδράσουμε, καθώς ο κόσμος έχει γίνει «ένα απόλυτο χάος», δήλωσε χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπιζόμενος την αναγγελία του «παγώματος» εισόδου στις ΗΠΑ για πολίτες ορισμένων μουσουλμανικών χωρών.

«Δεν είναι μια απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων, αφορά τις χώρες που έχουν πολλή τρομοκρατία» διευκρίνισε ο Τραμπ στη συνέντευξή του στο ABC.

«Δεν θέλω τρομοκρατία σε αυτήν τη χώρα» πρόσθεσε, αρνούμενος ωστόσο να αναφέρει τις χώρες τους πολίτες των οποίων θα αφορούν τα νέα μέτρα.

Η Ευρώπη έκανε «ένα τεράστιο σφάλμα, επιτρέποντας σε εκατομμύρια ανθρώπους να πάνε στη Γερμανία και σε άλλες χώρες», επανέλαβε.

Σύμφωνα με το σχέδιο του διατάγματός του που φέρει τον τίτλο: «Για την προστασία του έθνους από τρομοκρατικές απειλές από τους ξένους», αντίγραφο του οποίου δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ από την «Washington Post», η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναστείλει για έναν μήνα την άφιξη στο αμερικανικό έδαφος των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών (Ιράκ, Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη).

«Δεν φοβάστε ότι οι αποφάσεις αυτές θα προκαλέσουν περισσότερο θυμό στον μουσουλμανικό κόσμο;» ερωτήθηκε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Θυμό; Υπάρχει ήδη πάρα πολύς θυμός. Πώς θα μπορούσε να υπάρξει περισσότερος;» απάντησε.
«Ο κόσμος είναι ένα χάος (...) Ο κόσμος είναι θυμωμένος» πρόσθεσε. «Δεν θα έπρεπε να έχουμε πάει στο Ιράκ. Δεν θα έπρεπε να έχουμε αποσυρθεί με τον τρόπο που το κάναμε. Ο κόσμος είναι ένα απόλυτο χάος» επανέλαβε.

Σύμφωνα και πάλι με το κείμενο του προεδρικού αυτού διατάγματος που δημοσίευσε η «Washington Post», η κυβέρνηση Τραμπ προβλέπει επίσης να μη γίνεται δεκτός ούτε ένας πρόσφυγας από χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο για τέσσερις μήνες και να σταματήσει οριστικά η υποδοχή Σύρων προσφύγων.

Ο πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει έτσι να μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό των προσφύγων που θα γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ κατά το τρέχον οικονομικό έτος (από την 1η Οκτωβρίου του 2016 έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017).

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομάμα προέβλεπε έναν αριθμό άνω των 100.000 προσφύγων εφέτος, ενώ η κυβέρνηση Τραμπ θα έχει στόχο κυρίως έναν αριθμό 50.000 προσφύγων, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο του διατάγματος.

Ο Τραμπ ενδεχομένως να το υπογράψει ακόμη και σήμερα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 10:08