Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί το Σάββατο στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων με τον επικεφαλής του νέου Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης σεΐχη, Άχμαντ Μόαζ αλ Χάτιμπ, όπως αναφέρει ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Η συνάντηση του νέου επικεφαλής του Συνασπισμού της αντιπολίτευσης στη Συρία – οργάνωση την οποία ο πρόεδρος της Γαλλίας αναγνώρισε την Τρίτη, χαρακτηρίζοντάς την ως την «μόνη νόμιμη αντιπρόσωπο του συριακού λαού» – καθορίστηκε χθες βράδυ όταν ο Ολάντ ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον σεΐχη αλ Χάτιμπ, διευκρινίζοντας ότι η προσεχής επίσκεψή του στο Παρίσι στόχο έχει να «ενισχυθεί ο συντονισμός και η απαραίτητη κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας προς όφελος του συριακού λαού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου, ο Ολάντ επίσης «τον συνεχάρη θερμά κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους για την εκλογή του την 11η Νοεμβρίου». Η δημιουργία του Συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, σημείωσε η γαλλική προεδρία, αποτελεί «ένα αποφασιστικό βήμα για την προετοιμασία της νέας Συρίας. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας διαβεβαίωσε εκ νέου ότι υποστηρίζει το νέο εθνικό συριακό Συνασπισμό τον οποίο η Γαλλία έχει αναγνωρίσει ως το μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του συριακού λαού», προστίθεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ο Ολάντ «ενθάρρυνε τον κ. Άχμαντ Μόαζ αλ Χάτιμπ να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να παγιώσει την εξουσία και την αξιοπιστία του συνασπισμού στο εσωτερικό της Συρίας και να κινηθεί γρήγορα προς την σύσταση μιας προσωρινής κυβέρνησης, ικανής να εγγυηθεί την πολιτική μετάβαση και να παράσχει ό,τι χρειάζεται ο συριακός λαός», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης