Οκτώ επιζώντες από τη συντριβή ελικοπτέρων στην Κένυα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012, 17:03
Οκτώ επιζώντες από τη συντριβή ελικοπτέρων στην Κένυα
Οκτώ στρατιωτικοί επέζησαν και τουλάχιστον δύο έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων της Ουγκάντα στην Κένυα, ανακοίνωσαν σήμερα οι κενυατικές αρχές, οι οποίες είχαν γνωστοποιήσει χθες ότι άλλοι επτά στρατιωτικοί επέζησαν μετά την συντριβή ενός τρίτου ελικοπτέρου της Ουγκάντα στη χώρα.

Η τύχη των τριών στρατιωτικών ελικοπτέρων της Ουγκάντας, που είχαν απογειωθεί με προορισμό τη Σομαλία, αγνοείτο από την Κυριακή. Χθες οι κενυατικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το ένα από αυτά και ότι το επταμελές πλήρωμά του διεσώθη. Από το πλήρωμα αυτό μόνον ένας στρατιωτικός είχε τραυματιστεί ελαφρά, είχε διευκρινίσει ο εκπρόσωπος του στρατού της Κένυας Μπογκίντα Ονγκέρι.

Τα άλλα δύο στρατιωτικά ελικόπτερα της Ουγκάντα, τα οποία εντοπίστηκαν σήμερα, μετέφεραν συνολικά 14 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του στρατού της Ουγκάντα, συνταγματάρχης Φέλιξ Κουλαγίγκιε, διευκρινίζοντας ότι ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων στα δύο ελικόπτερα ήταν 14 κι όχι 10, όπως είχε ανακοινωθεί χθες.

Τα σωστικά συνεργεία είδαν «δύο πτώματα στο ένα ελικόπτερο» από τα δύο που εντοπίστηκαν σήμερα, αλλά προς το παρόν δεν μπορούν να προσεγγίσουν τον τόπο του δυστυχήματος, καθώς το ελικόπτερο εξακολουθεί να φλέγεται, εξήγησε ένας από τους υπευθύνους των σωστικών συνεργείων.

«Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν κι άλλοι στρατιώτες μέσα σε αυτό», πρόσθεσε. «Μέχρι στιγμής έχουμε παράσχει βοήθεια σε οκτώ επιζώντες, οι οποίοι επέβαιναν στο άλλο ελικόπτερο, το οποίο δεν είχε πάρει φωτιά, πρόσθεσε». «Αυτοί περπάτησαν οκτώ χιλιόμετρα, είναι εξαντλημένοι και υποφέρουν από ελαφρούς τραυματισμούς, αλλά είναι καλά στην υγεία τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων», κατέληξε.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012, 17:03