Αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα βρίσκεται ο νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν, ο οποίος εξελέγη την Παρασκευή από το Κοινοβούλιο της ασιατικής χώρας.

Τρεις ημέρες μετά την αποπομπή από την εξουσία του πρώην πρωθυπουργού, Yousuf Raza Gilani, ο Raja Pervez Ashraf καλείται να καθίσει πάνω στην «ηλεκτρική» καρέκλα του επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, με μια σειρά από ζητήματα να απαιτούν άμεσα λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχέσεις με τον Στρατό παραμένουν τεταμένες σε μια χώρα, η οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με διαδοχικά πραξικοπήματα, την ίδια στιγμή που σε διπλωματικό επίπεδο η κρίση παραμένει με τις Η.Π.Α. όσον αφορά στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στο βόρειο τμήμα της ασιατικής χώρας και την επαναλειτουργία των γραμμών ανεφοδιασμού των νατοϊκών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν διαμέσου του πακιστανικού εδάφους.

Παράλληλα, η οικονομία της ασιατικής χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με μεγάλο τμήμα των περιοχών που είχαν πληγεί από πλημμύρες πριν από δύο χρόνια να παραμένει χωρίς σημαντική οικονομική ενίσχυση.

Προσεχώς… προβλήματα για τον πρόεδρο του Πακιστάν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της ασιατικης χώρας, Asif Ali Zardari, θα δεχτεί έντονες πιέσεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο φαίνεται αποφασισμένο να τραβήξει στα άκρα την υπόθεση με το «ξέπλυμα» χρήματος μέσω ελβετικών τραπεζών, στην οποία εμπλέκεται.

Ο Yousuf Raza Gilani κρίθηκε «ανεπαρκής», για το πρωθυπουργικό αξίωμα, από τις δικαστικές Αρχές, καθώς αρνήθηκε να ανοίξει εκ νέου το συγκεκριμένο θέμα. Ο πρόεδρος του Πακιστάν πάντως έχει επανειλημμένα τονίσει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του «κρύβουν» πολιτικά κίνητρα.

Διαβάστε επίσης:
Πακιστάν: Νέος πρωθυπουργός ο Ασράφ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 18:08
«Θολό» το τοπίο με τον νέο πρωθυπουργό στο Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 03:43
Πακιστάν: Οι πλημμύρες δεν «έπνιξαν» το όνειρο, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012, 07:28
 
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης