Σύγχυση επικρατεί στο Πακιστάν μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του Makhdoom Shahabuddin, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας τον έχρισε υποψήφιο για τη θέση του πρωθυπουργού.

Το ένταλμα αφορά σε μια υπόθεση παράνομης εισαγωγής φαρμάκων το 2010, όταν ήταν υπουργός Υγείας. Ειδικότερα, ένα από τα σκευάσματα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία της ναρκωτικής ουσίας, μεθαμφεταμίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η έκδοση εντάλματος δεν θα εμποδίσει την εκλογή του νυν υπουργού Βιομηχανίας από το Κοινοβούλιο,στη σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη εντείνει την αβεβαιότητα σε μια χώρα η οποία μαστίζεται από χρόνια πολιτική αστάθεια και έχει ήδη να αντιμετωπίσει μια σοβαρή οικονομική κρίση καθώς και τις επιθέσεις των ισλαμιστών μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Η ψηφοφορία στη Βουλή στοχεύει να καλύψει το κενό που άφησε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας την Τρίτη, όταν καθαίρεσε τον πρωθυπουργό Yusuf Raza Gilani, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να ανοίξει εκ νέου την έρευνα για διαφθορά σε βάρος του προέδρου, Asif Ali Zardari.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Νέος πρωθυπουργός στο Πακιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012, 01:13

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης