Πακιστάν: Επική διαδήλωση κατά της θανατικής ποινής για βλασφημία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011, 14:30
Πακιστάν: Επική διαδήλωση κατά της θανατικής ποινής για βλασφημία
Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, κατά της πιθανής αναθεώρησης του νόμου που προβλέπει την θανατική ποινή σε περιπτώσεις βλασφημίας κατά του Ισλάμ, και υπέρ της στήριξης ενός αστυνομικού που σκότωσε έναν κυβερνήτη ο οποίος ήθελε να τροποποιήσει το νόμο αυτό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το περισταικό αυτό, την περασμένη Τρίτη, ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων, που ήταν σωματοφύλακας του, σκότωσε με πολλές σφαίρες τον Σαλμάν Ταζίρ, κυβερνήτη της επαρχίας Πουντζάμπ και σημαντική προσωπικότητα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP). Τον σκότωσε φωνάζοντας ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και, σύμφωνα με την κυβέρνηση, επειδή ο κ. Ταζίρ ήθελε να τροποποιήσει το νόμο αυτό που αμφισβητήθηκε από μια μικρή μειοψηφία της κοινωνίας των πολιτών, μετά την καταδίκη σε θάνατο μιας χριστιανής.

Η διαδήλωση στο Καράτσι, οργανώθηκε από φονταμενταλιστικά ισλαμικά κόμματα. Είναι πάνω από 20.000 διαδηλωτές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας. Ο αριθμός αυτός επιβεβαιώθηκε μάλιστα και από έναν από τους συναδέλφους του, ενώ ένας τρίτος αξιωματούχος της αστυνομίαςέκανε εκτίμηση για 30.000 ανθρώπους.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011, 15:00