Ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος ΒΡ ανακοίνωσε σήμερα ότι το ύψος των κονδυλίων που έχει μέχρι στιγμής διαθέσει για την αντιμετώπιση της διαρροής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, έφτασε τα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια (4,6 δισεκατομμύρια ευρώ).

Το ποσό αυτό περιλαμβάνει το σύνολο των δαπανών του ομίλου για τη συγκράτηση και τον καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας, το σφράγισμα της πετρελαιοπηγής, τα πρόστιμα προς τις ομοσπονδιακές Αρχές και τις παράκτιες πολιτείες και τις αποζημιώσεις που έχουν ήδη καταβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΒΡ έχει ήδη δεχθεί περισσότερα από 145.000 αιτήματα για αποζημίωση, και στο πλαίσιο αυτό έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 103.900 πληρωμές, συνολικού ύψους 319 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται, ωστόσο, για προσωρινό απολογισμό, καθώς το συνολικό κόστος της καταστροφής δεν έχει ακόμη αποτιμηθεί. Η ΒΡ αναγκάστηκε τον Ιούνιο να δημιουργήσει ένα ταμείο ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αποζημίωση των θυμάτων, ενώ στον προϋπολογισμό του δευτέρου τριμήνου έχει δεσμεύσει ποσά ύψους 32,192 δισ. δολαρίων για την κάλυψη του κόστους της καταστροφής.

Στην ανακοίνωσή της η ΒΡ επαναλαμβάνει επίσης, όπως είχε ήδη ανακοινώσει χθες, Κυριακή, ότι οι δοκιμές πίεσης που πραγματοποιήθηκαν επιβεβαιώνουν την επιτυχία της επιχείρησης σφραγίσματος της πετρελαιοπηγής Deepwater Horizon, η οποία ευθύνεται για τη χειρότερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης