Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα μέσα σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η διοίκηση της βάσης του Πολεμικού Ναυτικού του Σαν Ντιέγκο επισήμανε στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ότι «έλαβε πληροφορίες σχετικά με την παρουσία ενός ενόπλου που έχει ανοίξει πυρ στη βάση στο ιατρικό κέντρο Μπαλμπόα, στο κτήριο 26» και συστήνει στους εργαζόμενους να σπεύσουν «να προστατευτούν, να κρυφτούν ή να προσπαθήσουν να ακινητοποιήσουν τον ένοπλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν στο τοπικό δίκτυο KUSI News ότι άκουσαν τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς στο κτήριο 26 (σ.σ.: Το νοσοκομείο βρίσκεται σε ένα ευρύτερο συγκρότημα κτηρίων το οποίο καθημερινά επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι) μετά τις 08.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας).

Ειδικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν ήδη φτάσει στο σημείο και ερευνούν το κτήριο δωμάτιο προς δωμάτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικανικά δίκτυα μετέδωσαν ότι εκκενώθηκαν προληπτικά τρία σχολεία που βρίσκονται κοντά στο στρατιωτικό ιατρικό κέντρο.

Το νοσοκομείο διαθέτει προσωπικό 6.500 ανθρώπων και σε αυτό νοσηλεύονται κυρίως μέλη και στελέχη του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ καθώς και παιδιά.

Τα παιδιά που βρίσκονται στο Κέντρο Φροντίδας Παιδιού του νοσοκομείου είναι ασφαλή, μετέδωσε το CNN.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης