H πολιτική και οικονομική ηγεσία της Τουρκίας παρέστη σήμερα στην κηδεία του Μουσταφά Κοτς, του προέδρου του μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου της χώρας ο οποίος πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 55 ετών από καρδιακό επεισόδιο.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά και ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αποχαιρέτισαν τον εξέχοντα επιχειρηματία σε ένα τζαμί της Κωνσταντινούπολης. Παρόντες ήταν επίσης πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μουσταφά Κοτς διηύθυνε από το 2003 έναν από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους ομίλους της Τουρκίας που είχε ιδρυθεί το 1920 από τον παππού του, τον Βεχμπί Κοτς. Ο οικογενειακός όμιλος Koc Holding και οι περίπου εκατό θυγατρικές του αντιπροσωπεύουν το 9% των τουρκικών εξαγωγών και το 8% του ΑΕΠ της χώρας. Δραστηριοποιείται στον τραπεζικό τομέα, στην αυτοκινητοβιομηχανία, την πετραλαιοβιομηχανία και άλλους τομείς.

Επικεφαλής της τελετής είχε τεθεί ο πατέρας του Μουσταφά Κοτς, ο 85χρονος σήμερα Ραχμί Κοτς που του παρέδωσε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης το 2003. Το φέρετρό του ήταν καλυμμένο με την τουρκική σημαία και με μια κορδέλα με τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας, της Φενέρμπαχτσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης